Produsul adăugat în coş
Modificare cantitate cu success
Sterge success

Canepa

Este un ulei cu un miros neutru puţin amar. Din cauza conţinutului înalt în acizi graşi esenţiali are un rol important atât în industria farmaceutică cât şi în alimentaţia sănătoasă. În frunzele cânepii industriale se află carotină, malat de calciu iar în sâmburi un ulei amar şi uleios respectiv lecitină, colesterin şi răşină. Uleiul de cânepă are un rol benefic în tratarea bolilor dermatologice ca: pete, abcese, mâncărimi. Sămânţa de cânepă are şi un conţinut semnificativ de niacină, care este un membru important al complexului de vitamine B şi are un rol destul de important în funcţionarea sistemului nervos fiind indispensabil în sinteza hormonilor sexuali. Deoarece acizii graşi esenţiali au un rolul important în menţinerea tinereţii pielii şi a altor ţesuturi, previn uscarea şi crustarea pieli pentru ca aceasta să nu deveni solzoasă, putându-se deci folosi şi ca preparat cosmetic.

În cazurile de: diabet, cancer, ulcere varicoase, tromboze, osteoporoză prin utilizarea zilnică a unei doze de ulei de 2-3 linguriţe se reduc oboseala şi crampele musculare - complicaţii specifice diabetului zaharat tip II. Acizii Graşi Liberi contribuie la o mai bună eficienţă a efectului exercitat de insulină, în vederea introducerii glucozei în celule.

În acelaşi timp, prin administrarea a 2-3 linguriţe de ulei de cânepă zilnic se ameliorează vizibil celelalte complicaţii majore ale diabetului: micro şi macro angiopatia, neuropatia diabetică, insuficienţa renală progresivă, afectarea ochiului şi a retinei, riscul crescut de infarct vascular, ulcerele varicoase, trombozele, pierderea sensibilităţilor (în special la membrele inferioare, unde pacientul nu mai simte durerea, căldura, arsura etc). Pe de altă parte, prin administrarea de ulei de cânepă, acizii grasi din organism sunt suplimentaţi, iar ca urmare, progresia formelor comune de cancer (cum ar fi cancerul de prostată) este încetinită. Osteoporoza (durerile de spate, curbarea coloanei şi fragilitatea osoasă, depunerea calciului pierdut de sistemul osos la nivel renal) poate fi prevenită şi tratată printr-un consum constant de acizi graşi esenţiali. Aceştia cresc absorbţia intestinală a calciului şi refac duritatea normală a sistemului osos.

Uleiul de canepa poate fi considerat un „vaccin" nutriţional, joacă rolul unui aliment protector. Dintre beneficiile acestui ulei, le voi aminti doar pe cele mai comune: reduce eficient colesterolul; este o sursă considerabilă de clorofilă; este o sursă substanţială de Vitamina E (100-150mg/ 100g); are cel mai înalt continut de grăsimi polinesaturate (grăsimi bune) dintre toate uleiurile vegetale. Aportul zilnic recomandat este de 5-15 ml. Are miros şi gust placut, asemănător celui de nucă şi poate fi folosit pentru a condimenta salatele, pastele, orezul, pestele sau poate fie combinat cu alte uleiuri utilizate în mod tradiţional. Un alt domeniu în care uleiul de cânepă are efecte terapeutice semnificative sunt bolile de piele şi bolile cardiovasculare.
Din experienta doctorului Jonas Elia din Roma, se poate spune că rezultate neaşteptat de bune se obţin în următoarele boli: bolile astmatice şi afecţiunile respiratorii; dermatite, afecţiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatita seboreică, acnee chiar în formele cele mai grave - rosacea, lupus cutanat, arsuri); patologii gastrointestinale; afecţiuni vasculare (hipertensiune arteriala); patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauza); artroze şi artrite reumatoide; convulsii; perturbari de limbaj, autism la tineri, perturbari de caracter, impulsivitate şi altele. Cânepa conţine Acid Gamma-Linolenic (AGL), un acid benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Prin consumul de peste 12 săptămâni de ulei de cânepă, sindromul premenstrual (durerile crescute, iritabilitatea), cât şi sindromul de post-menopauza (bufeuri, uscăciune vaginală, uscăciunea pielii, insomnia nocturnă etc.) se diminuează foarte mult; treptat, aceste afecţiuni pot dispărea definitiv. În plus, clorofila conţinută de uleiul de cânepă este bogată în magneziu şi extrem de folositoare organismului. Pe de alta parte, acizii graşi Omega3 ajută în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice (artrita reumatoida) şi în ameliorarea simptomatologiei din scleroza multiplă.

 

Din nou, despre acizii graşi Omega-3 si Omega-6

Sursa: Wikipedia

 Acizii graşi Omega-3 şi Omega-6 sunt acizi grasi esenţiali. Acizii graşi Omega-3 şi Omega-6 sunt substraturile aceloraşi enzime metabolice, astfel raportul Omega-6 Omega-3 afectează în mod semnificativ raport eicosanoidelor (hormonilor) ce se formează (de exemplu, prostaglandine, leucotriene, tromboxani, etc) şi modifică metabolismul organismului. În general animalele care consumă furaje verzi acumulează mai mult acizi graşi Omega-3 (aceştia fiind mai sănătoşi) decât cei care consumă cereale, aceştia stocând o cantitate mai mare de acizi graşi Omega-6. Metaboliţii din acidul gras Omega-6 au un efect inflamator mai important decât acizii graşi n-3. Prin urmare, este necesar ca aceşti acizi graşi poli-nesaturaţi să fie consumaţi într-un raport echilibrat, astfel conform mai multor surse, raportul ideal ar fi între 1:3 respectiv 1:5!

 Uleiul de seminţe de cânepă conţine opt aminoacizi esenţiali, diferite vitamine importante, complexul de vitamine B şi vitamina E şi într-un procent de 80% acizi graşi poli-nesaturaţi a căror consum este de o importanţă capitală pentru organismul uman.

Un lucru important este că uleiul de cânepă conţine într-un procent de 60-70% acid linoleic Omega-6 şi 15-25% de acid alfa-linolenic Omega-3, prin urmare un consum zilnic de 10-20 grame de ulei de seminţe de cânepă, acoperă necesarul organismului din aceşti acizi graşi nesaturaţi esenţiali. Trebuie subliniat totuşi faptul că raportul Omega-3 - Omega-6 nu este atât de favorabil aşa cum susţin mulţi, astfel din Omega 6 conţine de 3 ori mai mult decât uleiul de in. Raportul Omega 3 şi Omega 6 este exact opusul celui ideal.

De exemplu uleiul din seminţe de in conţine de şase ori mai mult n-3, decât cele mai multe uleiuri de peşte. (Wikipedia) Inul respectiv uleiul de in (Linum usitatissimum), este probabil, sursa leguminoasă disponibilă cea mai bogată în de n-3.

Beneficiile uleiului din seminţe de cânepă

 - Uleiul conţine şi acidul gama-linolenic (GLA) important pentru sistemul imunitar.

- Ajută la formarea de prostaglandine şi ajută la controlul şi atenuarea inflamaţiei.

- Atenuează durerile premenstruale, artrita şi nevralgia cu origine diabetică

- Acidul gras alfa-linolenic pot ajuta în tratamentul bolilor cardiovasculare

- Uleiul de seminţe de cânepă are un conţinut relativ ridicat de acizi graşi nesaturaţi Omega 3, care au un rol important în metabolismul colesterolului şi previn formarea cheagurilor de sânge, împiedicând lipirea trombocitelor.

- Inflamaţia cronică este cauzată adesea de un sistem imunitar slăbit, acizi graşi Omega-3 atenuând simptomele acesteia, astfel se recomandă consumul de ulei din seminţe de cânepă pentru tratarea artritei, a inflamaţiei cronice a vezicii urinare, a psoriazisului, a colitei ulcerative şi pentru alte inflamaţii intestinale cronice, tratarea unor tulburări de mişcare.

- Acizii graşi Omega 3 – cum ar fi cei din uleiul de seminţe de cânepă – sunt un analgezic excelent.

- Acizii Omega-3 şi Omega-6 acizi graşi sunt componente importante ale membranelor celulare.

- Facilitează procesele metabolice naturale

- Ajută la buna funcţionare a proceselor cerebrale

- Reduce nivelul colesterolului

- Reduce tensiunea arterială şi reface fluxul sanguin

- Regenerează şi reîntinereşte pielea

Contact

România, Jud. Harghita
Odorheiu Secuiesc
Cod postal: 535600
str. Budvar, nr. 42
Telefon:+40 754-059478
Fax: +40 266-206773 
Email: info@uleipresatlarece34.ro
Site:  www.uleipresatlarece34.ro  

 

Continuare... »»