Produsul adăugat în coş
Modificare cantitate cu success
Sterge success

Chimen

Conform tradiţiei antice uleiul de chimen se folosea împotriva inflamaţiilor minore, problemelor dermatologice, problemele sexului slab, răcelilor şi durerilor de cap. Efectul avantajos al uleiul de chimen asupra pielii a fost cunoscut încă de regina Nefertiti a Egiptului. Se pare că acest ulei a fost secretul frumuseţii şi vitalităţii reginei. Chimenul este folosit ca un produs diuretic şi antibalonare. Prin damascenona pe care o conţine are un efect anticolitic şi pe termen scurt de scădere a tensiunii arteriale.

Mai puţin cunoscut ca celebrul sau ca vărul argan, uleiul de chimen negru merită mai multă atenţie. Căci activii săi acţionează asupra tenului tânăr sau matur şi revitalizează părul. Preţios pentru egipteni, acest ulei este extras prin presare la rece din micile seminţe parfumate, provenind din planta aromatică, Nigella sativa. Chimenul din Egipt este cel mai cunoscut pentru calitatea sa. Fiole cu acest ulei au fost găsite chiar şi în mormintele faraonilor. în cultura orientală, chimenul negru se găseşte în alimentaţie, dar şi în remediile naturiste. Este consumat atât pentru beneficiile lui digestive, cât şi pentru proprietăţile sale imunostimulante. Studii ştiinţifice au pus în valoare proprietăţile sale stimulante asupra sistemului imunitar. Este un redutabil antiseptic natural, eficace împotriva acneei. În consmetică este un aliat împotriva îmbătrânirii pielii.

 

excelent pentru piele

Acest ulei vegetal are un procentaj mare de acizi graşi esentiali, intrând în compozţtia lipidelor necesare hidratarii cutanate. Acidul linoleic participă la reconstruirea lipidelor pielii şi favorizează coeziune celulelor. Este un partener ideal pentru epidema matură, de peste 50 de ani, ce-şi pierde din supleţe şi devine mai deshidratată. Uleiul conţine vitamina E şi carotenoide, doi antioxidanţi cunoscuţi care luptă impotriva apariţiei radicalilor liberi.

Molecule cicatrizante

Deoarece ele conţin acest ulei, ale cărui anumite molecule sunt anti-inflamatoare, uleiul de chimen se foloseşte pentru proprietăţile sale calmante, anti-infectioase şi cicatrizante. El este mai ales indicat pentru pielea uscată, sensibilă sau iritată şi în caz de arsuri sau arsuri solare.

Respectând anumite precauţii, uleiul de chimen negru poate fi folosit în aplicatii locale pentru a îngriji micile bubiţe cutanate şi chiar împotriva contractărilor şi durerilor articulare. În general uleiul poate fi incorporat în creme pentru îngrijirea corpului, mâinii şi feţei.

Uleiul de chimen negru are principii active anti-inflamatoare şi antiseptice. Adaptat îngrijirii tenului cu tendinţa grasă şi acneică, este de ajutor atât adolescentilor, cât şi adulţilor. Adeseori este asociat cu uleiurile esenţiale de tea-tree sau rozmarin.

Atuuri pentru revitalizarea părului

Acest ulei face minuni pentru parul casant, imbacsit. Il face mai suplu, mai stralucitor. Pentru a profita de calitatile sale, este ideal sa il amestecati cu uleiuri vegetale hranitoare precum jojoba şi uleiuri esentiale stimulante, precum ylang-ylang, geranium, citron. Aceste amestecuri creează sinergii şi se obţin efecte incredibile. Aceste amestecuri se aplică fie prin masaj efectuat cu buricele degetelor pe pielea capului, fie sub forma de mască pe păr, insistând asupra vârfurilor. Dacă se poate rămâneţi întreaga noapte cu acest ulei.

Contact

România, Jud. Harghita
Odorheiu Secuiesc
Cod postal: 535600
str. Budvar, nr. 42
Telefon:+40 754-059478
Fax: +40 266-206773 
Email: info@uleipresatlarece34.ro
Site:  www.uleipresatlarece34.ro  

 

Continuare... »»