Produsul adăugat în coş
Modificare cantitate cu success
Sterge success

Patrunjel

Este un ulei aparte cu un gust şi o aromă concentrată de pătrunjel. Se pretează foarte bine pentru creşterea savorii ciorbelor, zemurilor şi salatelor. Are un efect calmant şi diuretic slab. Se poate folosi foarte bine în cazul infecţiilor cavităţii bucale respectiv pentru bolile digestive pe bază nervoasă. Este foarte bun în caz de edeme (fluid în exces) în cazul acumulărilor de lichid în insuficienţele cardiace. Ca uz extern se poate folosi ca un tratament auxiliar pentru tratarea cancerului de piele, respectiv are un efect foarte bun pentru tratarea bolilor limfomatice a celulelor tip T (celulele T adulte sunt acele celule care se pot transformă în orice tip de celule ale organismului, îndeplinind funcţiile specifice acestora) din piele.

Uleiul de pătrunjel se obţine prin distilarea părţii aeriene a plantei asigurând prezenţa principiilor active apiol, miristicina şi alfa-pinen, principii ce reprezintă proprietăţi esenţiale în metabolismul oxigenului şi menţinerea funcţionării normale a glandelor suprarenale şi a tiroidei. Pătrunjelul, una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina C (240 mg/100 g), este regenerator şi imuno-stimulant. De asemenea, mai conţine betacaroten (un alt antioxidant, care scade riscul apariţiei unor boli cum ar fi ateroscleroza, cancerul şi diabetul), vitamine din grupul B, dar şi vitaminele E şi K, precum şi minerale (fier, magneziu, fosfor, mangan, potasiu, sodiu, sulf si calciu). Este dovedit faptul că uleiului de pătrunjel este un protector al ficatului, ajutându-l să devină mai rezistent în faţa virusurilor hepatitice A, B şi C. Uleiului de pătrunjel este recunoscut pentru acţiunea sa principală de detoxifiere a organismului. Compoziţia atât de bogată în nutrienţi îi conferă proprietăţi benefice pentru sănătate: creşte capacitatea de apărare a organismului, distrugând agenţii patogeni şi diminuează inflamaţia. De asemenea, stimulează şi îmbunătăţeşte digestia, acţiunea sa antioxidantă neutralizând efectul nociv al radicalilor liberi asupra organismului, în timp ce datorită fitoestrogenilor din compoziţie ajută la reglarea tulburărilor de ciclu menstrual şi la atenuarea simptomatologiei specifice menopauzei. Pătrunjelul este util în stări ce se asociază cu imunitate scăzută, anemie, convalescenţă, astenie, surmenaj intelectual, dischinezie biliară şi cu hipertensiune arterială.

Uleiul de pătrunjel poate fi recomandat în cazul sindromului premenstrual, tulburărilor menstruale (absenta sau dereglarile ciclului menstrual), de asemenea poate înlătura durerile abdominale şi balonarea, retenţia lichidelor. Poate fi util prin proprietăţile antiinflamatoare la nivelul tractului urinar. Efectele pozitive pot fi observate după minim 3-6 săptămâni.

Contact

România, Jud. Harghita
Odorheiu Secuiesc
Cod postal: 535600
str. Budvar, nr. 42
Telefon:+40 754-059478
Fax: +40 266-206773 
Email: info@uleipresatlarece34.ro
Site:  www.uleipresatlarece34.ro  

 

Continuare... »»