Produsul adăugat în coş
Modificare cantitate cu success
Sterge success

Piper

Datorită gustului şi parfumului plăcut de piper este un ulei ce se pretează foarte bine pentru a da gust mâncărurilor, pentru marinarea cărnii. Animă circulaţia sângelui, ajută digestia, normalizează mişcarea intestinală leneşă, stimulează formarea globulelor roşii în sânge. Ajută la o recuperare mai rapidă din răceală. Deoarece ajută circulaţia sângelui se poate folosi foarte bine pentru tratarea accidentelor la sportivi, luxaţii, dureri de muşchi şi reumatisme. Stimulează pofta de mâncare, calmează crampele digestive şi intestinale. Are un efect benefic asupra splinei şi rinichilor.

Piperul este cunoscut la noi încă din Evul Mediu. În afară de valoarea sa culinară, piperul are şi calităţi terapeutice incontestabile. Creşte în păduri ca o plantă agăţătoare precum viţa de vie, ajungând până la lungimea de 15-20 de metri şi poate trăi în jur de 20 de ani. Uleiul este extras din seminţele necoapte. În principal, uleiurile volatile pe care le conţine au un efect antiinfecţios puternic asupra căilor respiratorii, stimulând, în plus, procesele digestive, stopează vărsăturile, acţionează asupra aparatului cardiovascular şi chiar asupra metabolismului. În cantităţi moderate, piperul negru stimulează sistemul imunitar şi contribuie la detoxifierea ficatului, grăbeşte arderile de grăsimi.

Componenţi principali: a-tujon, a-pinen, camfen, sabinene, b-pinen, a-phellandrene, myrcene, limonen, caryophyllene, b-farnesen, b-bisabolene, linalool şi terpinen-4-ol, carofilen, germacren respectiv selinen.

Uleiul de piper negru încălzeşte articulaţiile şi le face să fie mai elastice, calmând durerile reumatice. Poate înlătura pietrele de la rinichi. Uleiul de piper ajută la creşterea căldurii corpului, la alinarea durerilor musculare şi articulare, la stimularea sistemului imunitar şi digestiv, la stimularea rinichilor şi la dispersarea vânătăilor prin creşterea circulaţiei la nivelul pielii.

Este un ulei condimentat, cu miros puternic şi ascuţit, cu vagi arome ca şi uleiul de cuişoare, dar mai rafinat. Este transparent, colorat slab în galben verzui şi are o vâscozitate apoasă.

 Proprietăţile terapeutice: analgezic, antiseptic, antispastic, antitoxic, afrodisiac, diaforetic, digestiv, diuretic, febrifug, laxativ, rubefacient şi tonic (mai ales al splinei). Uleiul de piper negru poate fi folosit pentru a ajuta la ameliorarea durerilor, în reumatism, frisoane, gripă, răceală, stimularea circulaţiei, epuizare, dureri musculare şi febră. Creşte fluxul de salivă stimulând pofta de mâncare, îmbunătăţeşte peristaltismul, tonifică muşchii colonului, fiind un tonic digestiv general.

PRECAUTII:

Uleiul de piper are proprietati revigorante, excitante, de aceea nu este recomandat persoanelor agitate, sensibile, celor care sufera de tulburari ale sistemului nervos. În aceste afectiuni va fi deci administrat cu prudenţă.

Este contraindicat în stările inflamatorii acute şi în hipertensiune gravă, celor cu afecţiuni oftalmologice ca şi celor care au dureri laringo-faringiene.

În orice caz trebuie consumat cu moderaţie.

Contact

România, Jud. Harghita
Odorheiu Secuiesc
Cod postal: 535600
str. Budvar, nr. 42
Telefon:+40 754-059478
Fax: +40 266-206773 
Email: info@uleipresatlarece34.ro
Site:  www.uleipresatlarece34.ro  

 

Continuare... »»