Produsul adăugat în coş
Modificare cantitate cu success
Sterge success

Porumb

Este un ulei alimentar cu un gust şi o aromă plăcută folosită pe scară largă. Compoziţia în acizi graşi îl face avantajos pentru consumul alimentar. Conţinutul de acizi graşi esenţiali este de 50-60%, la care se adaugă conţinutul „minor” de compuşi biologici de valoare ca sterini şi tocoferoli.

Conţine într-un procent insemnat vitamina E, B, C, D, K, caroten, substanţe minerale (potasiu, sodiu , calciu, fosfor, fier, fluor, magneziu, seleniu, acid salicic) ce situează produsul în topul alimentelor cu importantă acţiune nutritivă şi terapeutică. Acesta este un bun drenor al căilor biliare, dar şi un moderator al tiroidei.

Uleiul din germeni de porumb conţine într-un procent însemnat vitamina E, adică 19%, (spre deosebire de uleiul de măsline, de exemplu, care conţine numai 3%), vitamina E care, după cum se ştie, este un antioxidant eficace, indispensabilă funcţionării glandelor sexuale, şi participa la procesele de oxidare şi metabolism din organismul uman.

Este cunoscut ca un ulei dietetic recomandat în dieta bolnavilor de stomac şi al diabeticilor. Conţinutul în beta-sitosterol, pe lânga alte beneficii, previne BPH (benigne prostate hypertrophy). Acţioneaza cu rezultate foarte bune în cazuri de astm bronsic, migrene, exeme.

Acizii grasi polinesaturati, din continutul uleiului din germeni de porumb, maresc rezistenţa organismului la bolile infecţioase şi favorizează eliminarea din organism a excesului de colesterină.

Conţine precursori ai vitaminei A, care au un rol deosebit în protejarea pielii şi a vederii.

Vindecă pleoapele cu marginile uscate (blefarita).

În alimentatie se foloseşte la prepararea salatelor, la copt şi la gătit. În amestec cu ulei de soia şi armurariu câştigă un gust plăcut, aromatizat.

Masarea scalpului de 2 – 3 ori pe lună cu acest ulei face ca părul să-şi întărească rădăcina, să devină moale, mătăsos şi strălucitor.

Căderea excesivă a părului poate fi stopată prin masaje ale scalpului cu infuzii de rozmarin sau cu ulei de porumb. Nu folosiţi însă plantele simultan.

Diluaţi trei picături de ulei esenţial de mentă în zece mililitri de ulei excipient.

Masaţi scalpul o dată pe săptămână. Şamponaţi părul după ce aţi lăsat soluţia să acţioneze 10-15 minute. 

Contact

România, Jud. Harghita
Odorheiu Secuiesc
Cod postal: 535600
str. Budvar, nr. 42
Telefon:+40 754-059478
Fax: +40 266-206773 
Email: info@uleipresatlarece34.ro
Site:  www.uleipresatlarece34.ro  

 

Continuare... »»