Produsul adăugat în coş
Modificare cantitate cu success
Sterge success

Soia

În cea ce priveşte conţinutul de acizi graşi în uleiul de soia conţine un raport avantajos între acizii saturaţi şi cei nesaturaţi. Este una dintre sursele cele mai importante de acizi graşi esenţiali, deoarece nu conţine doar acizi graşi n-6 ci şi n-3. În foarte multe plante mai ales în cele leguminoase şi astfel şi în soia, se găsesc fitoestrogeni ca izoflavonoizi, care se aseamănă cu estrogenul (hormoni sexuali) dar au o activitate mai scăzută, fiind prezenţi într-un procent mult mai mare în plantă decât în sânge. Datorită asemănării structurale şi funcţionale dintre fitoestrogeni şi hormonii sexuali, aceştia au un rol protector în cazul bolilor ca menopauza, osteoperoză, a bolilor cardiace şi arteriale respectiv a bolilor tumorale.

El contribuie indirect la crearea unui condiment de clasă: sosul de soia japonez, atât de apreciat de aceştia, sosul tamari.

Utilizare. Uleiul de soia suporta foarte greu căldura, de aceea este preferabil să îl folosiţi rece. Gustul sau neutru şi fin, este ideal ca bază pentru marinate şi vinegrete.

Limpezimea sa şi delicateţea fac din el o grăsime cameleon care absoarbe imediat parfumurile fine ale ierburilor şi condimentelor.

Beneficii. Nivelul scăzut de acizi graşi saturaţi face din uleiul de soia un ulei bun pentru sănătate. Prezenţa destul de importantă a acizilor nesaturaţi favorizează scăderea colesterolului din sânge.

Uleiul de soia nu se sperie de frig şi de aceea se poate păstra în frigider. Se oxidează uşor, mai ales când vorbim de ulei de primă presare.

La adăpost de lumină şi căldură, va fi protejat şi va rezista un an de zile.

Acizi graşi poli-nesaturaţi – 58%

Acizi graşi mono-nesaturaţi – 24%

Acizi graşi saturaţi – 15%

Contact

România, Jud. Harghita
Odorheiu Secuiesc
Cod postal: 535600
str. Budvar, nr. 42
Telefon:+40 754-059478
Fax: +40 266-206773 
Email: info@uleipresatlarece34.ro
Site:  www.uleipresatlarece34.ro  

 

Continuare... »»