Produsul adăugat în coş
Modificare cantitate cu success
Sterge success

Struguri

Datorită proprietăţilor sale admirabile de protector cutanat este o substanţă de bază pentru industria cosmetică, fiind preferat ca ulei de masaj şi în aromaterapie. Datorită efectului uşor anstringent ajută în menţinerea conţinutului natural de umiditate al pielii, în tratarea rănilor. Ca ulei alimentar armonizează foarte bine cu salatele respectiv cu sosurile. Are un conţinut înalt de acizi graşi nesaturaţi pe lângă aceasta conţine vitaminele E şi C, respectiv betacarotina. Are un efect benefic asupra conţinutului de colesterol din sânge, are un efect puternic antioxidant apărând materia genetică a celulelor.

Uleiul de sâmburi de struguri conţine cantităţi însemnate de vitamina E şi vitamina F, precum şi unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, conţine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-îmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Mai conţine substanţe care ajută la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a inimii, care catalizează acţiunea unor vitamine în corp, care ajută la ţinerea sub control a reacţiilor alergice. 

Doza zilnică de ulei este de 25-45 de grame, adică 2-4 linguri pe zi, care se pot consuma ca atare, sau în hrană. 
Extern este folosit ca soluţie de masaj pentru piele, pe care o hrăneşte, previne uscarea sa, ajută la menţinerea tinereţii şi a elasticităţii naturale. 
Bolile vasculare - Folosirea constantă a uleiului de sâmburi de struguri în salate, care vor fi consumate zilnic, este suficientă pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita. Aceasta pentru ca uleiul de struguri conţine sunstanţe (aşa-numitele grăsimi nesaturate) care ajută la menţinerea tinereţii şi elasticităţii vasculare, precum şi substanţe care împiedică procesele degenerative ale vaselor de sange. 
Bolile de inima - Se consumă zilnic două linguri din acest ulei, care este recomandat în mod special persoanelor care au avut sau au o dietă cu multă carne şi preparate din carne, cu prăjeli sau alte grăsimi „rele", cum ar fi cele din margarină sau din uleiurile rafinate. Acest ulei previne ischemia cardiacă, precum şi tulburări circulatorii cum ar fi hipertensiunea şi tensiunea arterială oscilantă. 
Studii de dată recenta arată că anumite substanţe conţinute în sâmburii de struguri împiedică dezvoltarea unor formaţiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele şi adenofibroamele mamare. Femeile cu asemenea predispoziţii ar fi bine să facă de 4-6 ori pe an cure de câte 28 de zile în care să consume ulei de sâmburi de struguri, câte 20-30 de ml zilnic. 
Infectiile diverse - Substantele active din acest ulei actioneaza ca stimulent imunitar pe mai multe cai: catalizeaza actiunea vitaminei C în organism, favorizeaza producerea de celule imunocompetente şi le activeaza pe cele existente. Mai ales în perioadele reci ale anului, când sistemul natural de apărare al organismului este cel mai încercat, se recomandă consumarea uleiului de sâmburi de struguri, minimum 30 de grame zilnic. 
Alzheimer - La persoanele din zonele în care se consumă deja acest ulei de câteva decenii (Franta şi Italia) s-a observat, pe lânga reducerea ratei bolilor cardiovasculare, o mult mai bună funcţionare a sistemului nervos. Se pare că substanţele antioxidante din sâmburii de struguri sunt foarte eficiente în oprirea proceselor degenerative ce afectează creierul la persoanele în vârsta. Studiile pentru izolarea unei substanţe active care să prevină aceasta cumplită boală sunt în plina desfăşurare, însă până atunci, un lucru este sigur: consumul de ulei de seminte de struguri este printre cele mai bune antidoturi împotriva Alzheimerului. 
Afectiuni dermatologice - Se recomanda atat consumul intern, cat şi masajul pe piele cu acest ulei. Bogat în vitamina E, este un elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar şi pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice (cheratoze, psoriazis, depigmentari etc.). Masajul facut dupa baie cu ulei de samburi de struguri impiedica pierderea apei (mentinand hidratarea pielii), da stralucire şi finete epidermei, intarziindu-i imbatranirea. 
Tratamente cu ulei de struguri 
Colesterol - În 1993 a fost prezentat la conferinţa anuală a „Colegiului ştiinţific de Cardiologie din Statele Unite" un studiu pe 56 de pacienţi, bărbati şi femei, care aveau valori ridicate ale colesterolului. Consumând zilnic cate 43 de grame de ulei de seminţe de struguri, aceştia şi-au redus cu 15,6 % nivelul colesterolului din sânge în doar 3 (!) săptămâni. În prezent, uleiul de sâmburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru scaderea şi menţinerea la cote normale a nivelului colesterolului. 
Varice şi hemoroizi - Consumul zilnic al acestui ulei previne apariţia dilataţiilor venoase anormale şi, mai mult, poate micşora venele varicoase. Se consuma în salate de crudităţi, câte 3-4 linguri pe zi, tratamentul fiind pe termen lung (minimum un an). Este recomandat şi pentru tratarea umflării picioarelor şi a senzaţiei de greutate în picioare. 
Arterioscleroza - Uleiul de sâmburi de struguri ofera pereţilor arterelor o protecţie excepţională la depunerile de colesterol. Este menţionată folosirea cu succes şi în arterita obliterantă, unde administrarea sa a ameliorat uşor fluxul sanguin şi, în timp, a redus crampele specifice (mai ales cele nocturne). Pentru obţinerea acestor efecte, se fac cure de lungă durată (măcar 1 an), cu acest ulei presat la rece, din care se administrează minimum 20 de grame zilnic. 
Fragilitatea capilară şi fragilitatea vasculară în general - Substanţele din seminţele de struguri au o acţiune antioxidantă puternică, asigurând o protecţie a celulelor din compoziţia pereţilor vaselor de sânge la acţiunea radicalilor liberi şi menţinând sau restabilind în bună măsură elasticitatea vaselor sanguine. O cură de 6 luni, în care se consumă zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce la reducerea semnificativă a suprafeţelor cu echimoze produse de fragilitatea capilară şi previne accidentele vasculare (eventual recidiva acestora). 
Deficiente imunitare - Seminţele de struguri conţin substanţe cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E şi procianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la creşterea imunităţii organismului. O cură cu 25 de grame de ulei de struguri pe zi, menţinuta minimum o lună, ajută la mărirea rezistenţei organismului la factorii infecţioşi. 
Artrita (reumatismul) - Cei care suferă deja de artrită pot constata, consumand acest ulei, o reducere în timp a durerilor datorate inflamatiilor. Aceasta, pentru ca seminţele de struguri conţin sunstanţe care menţin sănătatea ţesuturilor din compoziţia articulaţiilor, precum şi antiinflamatoare naturale. Se consumă salate cu ulei de sâmburi de struguri (minimum 3 linguri zilnic), în cure de 2-3 luni. 
Alergie - Este utilizat şi în tratarea alergiilor, deoarece blochează enzimele care produc histaminele (sunstanţe naturale din corpul uman care determina aparitia reacţiilor alergice). Se fac cure de cate 2-3 luni, în care se consumă câte 30 ml din acest ulei, zilnic. În caz de criză alergică, administrarea uleiului eficientizează, între altele, acţiunea vitaminei C, care este folosită în toate tratamentele anti-alergice. 
Îmbătrânirea - Uleiul de seminţe de struguri nu poate, bineînţeles, opri complet procesul de îmbătrânire al ţesuturilor, dar poate prelungi mult tinereţea biologică. La femei, ajută la menţinerea echilibrului hormonal, previne apariţia menopauzei premature, precum şi a unor fenomene cum ar fi uscarea pielii, apariţia pilozităţilor în exces, estomparea caracterelor secundare feminine. La bărbaţi, previne impotenţa vasculară. La ambele sexe, previne şi combate Alzheimerul, reumatismul degenerativ, problemele cardiace. Se consumă, zilnic, minimum 30 de grame, în salate de crudităţi (care îi potenţează efectul). 
Vedere obosita - Mai multe studii arată că acest ulei îmbunătăţeşte vederea, făcând ca vasele de sânge din ochi să funcţioneze mai eficient. Se recomanda mai ales persoanelor la care tulburarile de vedere apar odată cu vârsta sau pe fondul unor probleme circulatorii. Se recomanda în paralel şi curele cu struguri negri, consumati ca atare, pigmenţii din coajă acestora ajutând şi ei la ameliorarea vederii, inclusiv a celei nocturne. 
Boli care se tratează extern cu uleiul de sâmburi de struguri 
Piele uscata şi sensibila la frig - La zece minute dupa baie, se maseaza intreg corpul, mai ales membrele, cu ulei de samburi de struguri. Tratamentul se face sase saptamani la rand, mai ales în perioadele friguroase. 
Piele cu tendinţă de îmbătrânire - Uleiul de struguri penetrează rapid epiderma, nelăsând senzaţia de piele grasă şi protejând în schimb pielea de vânt şi de soare. Datorită conţinutului său ridicat de acid linoleic, care este repede încorporat în piele, reduce pierderea de apă din epiderma şi restabileste elasticitatea pielii. Se foloseşte, de asemenea, după baie, pentru masaj. 
Ten uscat - O dată la trei zile, se masează obrajii, pomeţii, fruntea şi gâtul, cu ulei de sâmburi de struguri. Are efecte de protecţie, menţine hidratarea şi impiedică formarea ridurilor. 
Contraindicaţii 
Intern, nu se cunosc contraindicaţii la administrarea acestui ulei, cu condiţia să nu fie preparat termic şi să nu fie depaşită perioada de valabilitate înscrisă pe ambalaj. 
Extern, va fi evitată folosirea sa pe porţiunile cu piele grasă, seboreică, putând în aceste cazuri să producă reacţii cutanate locale.

Beneficiile consumului de ulei din samburi de struguri

 

La început, uleiul extras din sâmburii de strugure s-a dovedit valoros pentru industria alimentară, apoi cercetătorii au descoperit extraordinarele lui proprietăţi terapeutice. Uleiul din seminte de struguri este, de fapt, un produs secundar, fiind obţinut in urma procesului de vinificaţie. Mai exact, dupa ce vinul este extras din boabele de struguri, rămân aceste seminţe din care se obţine, mai departe, uleiul miraculos folosit în cosmetice.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, precizează că, în majoritatea cazurilor, acest ulei acţionează ca un puternic stimulent imunitar şi de aceea ne recomandă să consumăm zilnic minimum 20 de grame.

Uleiul de sâmburi de struguri reprezintă unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi la scăderea nivelului colesterolului. Ajută de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are rol de protejare a sistemului circulator, mărind totodată capacitatea de rezistenţă a sistemului imunitar.  Uleiul obţinut din sâmburii de strugure prin presare la rece conţine cantităţi importante de vitamine E şi F, de minerale (cupru, zinc, seleniu) şi procianidine, o substanţă care are proprietăţi antiîmbătrânire, fiind de 50 de ori mai puternică decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternică decât vitamina C.

Introducerea uleiului din sâmburi de struguri în alimentaţia zilnică dar şi în rutina de îngrijire, aduce numeroase beneficii importante sănătăţii noastre, cum ar fi:

O barieră împotriva bolilor

Când este folosit în dieta zilnică, adăugat în salatele de crudităţi, uleiul din sâmburi de strugure presat la rece previne apariţia bolilor vasculare, cum ar fi ateroscleroza, fragilitatea vasculară sau arterita. Specialiştii spun că aceste atuuri se datorează grăsimilor nesaturate prezente în compoziţia uleiului, dar şi unor substanţe care împiedică procesele degenerative ale vaselor de sânge.

Protejează inima

Specialiştii recomandă ca acest ulei să fie consumat zilnic, pentru a preveni apariţia tulburărilor circulatori, cum ar fi temuta hipertensiune arterială şi tensiunea arterială oscilantă. Un astfel de regim alimentar, cu o porţie zilnică de două linguri de ulei din acest sortiment, trebuie urmat în special de persoanele care consumă frecvent multă carne sau grăsimi rele, cum ar fi uleiurile rafinate, margarinele şi alimentele prăjite.

Protejeaza de boala Alzheimer

S-a constatat că în ţările unde se consumă frecvent acest ulei (Franţa şi Italia), bolile cardiovasculare nu sunt o ameninţare pentru populaţie. Locuitorii din aceste zone geografice nu au probleme cu sistemul nervos, iar substanţele antioxidante din sâmburii de strugure sunt eficiente, deoarece opresc procesele degenerative ce afectează creierul la vârstnici. Studiile pe această temă demonstrează că dieta cu acest ulei este un antidot promiţător împotriva bolii Alzheimer.

Îmbunătăţeşte vederea

O altă virtute foarte importantă a acestui sortiment de ulei este aceea că îmbunătăţeşte vederea, astfel ca vasele de sânge din ochi să funcţioneze mai eficient. Cura cu acest ulei se recomandă persoanelor cu tulburări de vedere datorate vârstei sau din cauza unor probleme circulatorii.

Reduce durerile articulare

Cercetările au scos în evidenţă efectul uleiului din sâmburi de strugure şi în cazul afecţiunilor reumatice. Bolnavii de artrită, care au introdus în dietă acest ulei, au constatat o reducere a durerilor datorate inflamaţiilor. Cura a avut efecte foarte bune după ce aceşti bolnavi au consumat zilnic câte 30 ml de ulei, vreme de două-trei luni.

Pentru o piele frumoasă

Acest ulei pătrunde destul de repede în piele si mentine elasticitatea pielii. De aceea, odată la trei zile să se masează obrajii, fruntea şi gâtul cu două-trei picături de ulei din sâmburi de strugure. După ce acesta pătrunde în piele, folosiţi crema voastră de faţă. Tratamentul are efecte de protecţie, menţine elasticitatea pielii şi împiedică formarea ridurilor premature. Poate fi combinat cu lotiunea de corp (adaugand cateva picaturi in produsul cosmetic folosit regulat). Are o textura uşoară, ce pătrunde rapid în piele şi o regenerează, fără a exista riscul de iritaţie.

Are proprietăţi antiîmbătrânire

Antioxidanţii puternici prezenţi în compoziţia uleiului din sâmburi de strugure combat în mod eficient radicalii liberi, prevenind astfel degradarea celulară şi apariţia semnelor de îmbătrânire, printre care ridurile premature. Se poate amesteca o picatura de ulei din seminţe de struguri cu concealerul pentru cearcane, pentru a estompa efectul acela de prea incarcat al ochilor.

Poate fi folosit si ca tratament pentru păr, ajutând la normalizarea scalpului, dar şi la hidratarea firului de păr uscat. Pentru un tratament cu ulei din seminţe de struguri se pun patru-cinci linguriţe de ulei într-un bol peste care adaugă puţină apă caldă. După ce te-ai spălat pe cap cu şampon, se aplică această mască pe părul umed, acordând atenţie vârfurilor, lăsând să acţioneze cam 15 minute, iar apoi se clăteşte bine părul. Tratamentul reduce riscul ruperii firului de păr şi, prin masarea scalpului se îmbunătăţeşte circulaţia şi eliminarea mătreţii.

Uleiul de sâmburi de struguri acţionează totodată precum un catalizator în ceea ce priveşte acţiunea vitaminei C în organism şi îmbunătăţeşte memoria, împiedicând apariţia afecţiunilor degenerative ale creierului. Uleiul din sâmburi de struguri este un produs naturist cu adevărat miraculos şi are un gust cu adevărat plăcut care îl face excelent în prepararea unor salate delicioase. Poate fi utilizat şi în cadrul prăjelilor, însă este de preferat a fi evitat în această variantă căci prin supraîncălzire riscă să piardă o bună parte din proprietăţile sale terapeutice. Este de aceea indicat a fi consumat în stare pură, nepreparat.

Pentru a mari capacitatea de rezistenţă a organismului în faţa anumitor boli infecţioase se fac chiar cure cu acest ulei, consumându-se zilnic, timp de patru săptămâni, 20 de grame de ulei de sâmburi de struguri.

Sursa: http://www.nosugarshop.ro/blog/beneficiile-consumului-de-ulei-din-samburi-de-struguri/

Contact

România, Jud. Harghita
Odorheiu Secuiesc
Cod postal: 535600
str. Budvar, nr. 42
Telefon:+40 754-059478
Fax: +40 266-206773 
Email: info@uleipresatlarece34.ro
Site:  www.uleipresatlarece34.ro  

 

Continuare... »»